Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lin z groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lin 1 kg
groszek zielony 1 puszka
natka pietruszki 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier wg uznania
masło
olej do smażenia wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Lin z groszkiem

Rybę myjemy,sprawiamy, odfiletowujemy, kroimy w dzwonka, oprószamy solą, pieprzem i mąką. Smażymy na oleju z obu stron na ciemnozłoty kolor. Groszek odcedzamy z zalewy, podduszamy z masłem, doprawiamy solą i cukrem. Wykładamy groszek do naczynia żaroodpornego, na nim układamy dzwonka lina i wstawiamy na 10 min do średnio nagrzanego piekarnika. Podajemy z ziemniakami puree, posypaną natką pietruszki i wiórkami masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.02.2014 08:04
fajny przepis
m1monika 12.09.2013 13:31
mi smakuje :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak