Sposób przygotowania

Ciasto:
Białka ubić z cukrem i szczyptą soli na bezę, dodać żółtka i delikatnie wymieszać, na koniec dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, połączyć wszystko i wylać na szeroką płaską blaszkę. Piec około 10-15 min w temp 180st., po upieczeniu jeszcze gorące zwinąć w roladę.
Galaretkę rozpuścić i ostudzić.
Śmietanę ubić z usztywniaczem i cukrem pudrem na koniec dodać zmielone migdały wymieszać. Zimne ciasto rozwinąć, punktowo polać gęstniejącą galaretką, posmarować śmietaną (pamiętając o zostawieniu do dekoracji). Zwinąć ponownie roladę, posmarować resztą śmietany i dowolnie udekorować. Schłodzić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    piękne i pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    wygląda fantastycznie:)
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pyszna! na pewno by mi smakowała, wygląda znakomicie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    wygląda obłędnie
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !