Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masło z czerwonym winem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wino czerwone 100 ml
sól
masło 250 g
szalotka 2 szt
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: masło z czerwonym winem

Szalotki obieramy drobno siekamy i wkładamy razem z winem do garnka,krótko gotujemy,miksujemy i doprawiamy solą i pieprzem,następnie schładzamy.W ogrzanej misce rozcieramy masło dodajemy wino z szalotkami i wałkujemy na folii spożywczej.Formujemy wałek owijemy go w folię i wkładamy do lodówki.Wałek kroimy w talarki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 19.11.2011 07:46
super
szyba 31.05.2011 07:50
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak