Sposób przygotowania

Udka natrzeć sola i pieprzem. Warzywa- oprócz pomidorów - pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w plastry.Udka obsmażyć na połowie oliwy, przykryć i dusić 25 min.W rondlu zeszklić cebulę na pozostałej oliwie, dodać zmiażdżony czosnek i chwile smażyć. Wrzucić resztę warzyw, wsypać zioła i dusić na małym ogniu. Po 10 minutach włożyć do warzyw udka i dusić jeszcze 5 minut. Podawać z bagietką lub grzankami czosnkowymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gośka

    mniam pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    gośka

    mniam pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    coś pysznego
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    niezłe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !