Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Corn Flakes

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 8 sztuk
cukier 2 szklanki
ocet 2 łyżki
płatki kukurydziane 4 szklanki
żółtko jajek 8 sztuk
mleko 2 szklanki
mąka 1,5 łyżki
masło 1/2 sztuki
margaryna 1/2 sztuki
śmietana 2 szklanki
cukier puder 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Corn Flakes

Ciasto:
Bialka ubic, dodac cukier, ubijac do rozpuszczenia, dodac ocet i platki. Podzielic na 2 czesci i upiec na zloto w 2 blaszkach 25x35 w 180 stopniach.
Krem:
3/4 szklanki mleka zmiksowac z maka i zoltkami, reszte mleka zagotowac. Dodac rozrobione zoiltka, mieszac az powstana pecherzyki powietrza, ostudzic i utrzec z maslem i margaryna.
Smietane uic z cukrem pudrem, dodac rozpuszczona zelatyne i zmiksowac. Placki przelozyc kremem i smietanka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak