Sposób przygotowania

Słoninę oraz cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Na patelnię wrzucamy słoninkę. Gdy zacznie się wytapiać i lekko rumienić dodajemy cebulę i całość smażymy do zarumienienia cebuli. Jeśli lubimy cebulę mniej wyschniętą to możemy smażyć pod przykryciem. Następnie zawartość patelni przerzucamy do ziemniaczków i wszystko razem dokładnie ubijamy na jednolitą masę. Możemy również wcześniej rozetrzeć ziemniaki, do tego dodać skwarki z cebulą i wtedy dokładnie wymieszać. Takie puree doskonale nadaje się jako dodatek do czystych zup: grzybowej, żurku, barszczu białego czy czerwonego.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bomba kaloryczna, ale jaka pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Oj bomba, bomba, ale kto nie lubi czasem wybuchnąć :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    dokładnie "Monika De" kaloryczne ale tak okazyjnie i w niewielkich ilościach nie zaszkodzi, a na pewno pyszne!;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    świetne, bardzo lubię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !