Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree skwarkowo-cebulowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 8
słonina 30 dag
cebula 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Puree skwarkowo-cebulowe

Słoninę oraz cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Na patelnię wrzucamy słoninkę. Gdy zacznie się wytapiać i lekko rumienić dodajemy cebulę i całość smażymy do zarumienienia cebuli. Jeśli lubimy cebulę mniej wyschniętą to możemy smażyć pod przykryciem. Następnie zawartość patelni przerzucamy do ziemniaczków i wszystko razem dokładnie ubijamy na jednolitą masę. Możemy również wcześniej rozetrzeć ziemniaki, do tego dodać skwarki z cebulą i wtedy dokładnie wymieszać. Takie puree doskonale nadaje się jako dodatek do czystych zup: grzybowej, żurku, barszczu białego czy czerwonego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 11.09.2012 09:23
świetne, bardzo lubię :)
Andysz 05.05.2012 08:59
dokładnie "Monika De" kaloryczne ale tak okazyjnie i w niewielkich ilościach nie zaszkodzi, a na pewno pyszne!;)
Andysz 05.05.2012 08:57
fajne;)
BernadettaP 05.12.2011 07:17
Oj bomba, bomba, ale kto nie lubi czasem wybuchnąć :)
Monika193
Monika193 14.06.2011 13:59
bomba kaloryczna, ale jaka pyszna
pawel6 31.05.2011 11:28
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak