Sposób przygotowania

Do zimnej wody wkładamy golonkę i gotujemy ok. 1 godziny. Gdy mięso zacznie odchodzić od kości oddzielamy mięso od kości i tłuszczu i kroimy (do zupy potrzebne będzie nam jest czyste mięso, bez kości i tłuszczu). Do wywaru golonkowego dodajemy pokrojoną marchewkę oraz pietruszkę, przyprawy oraz kostki mięsne. Po 25 minutach gotowania dodajemy pokrojone mięso z golonki, półplasterki lub ćwiartki kiełbasy (im bardziej sucha tym lepiej) oraz pokrojone liście lubczyku. Wsypujemy kaszę i gotujemy ok. 15-20 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to bardzo bogaty krupnik:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    musiał być pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pyszny
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi smakować wspaniale. Niby prosta zupka, ale na pewno smaczna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    na pewno smaczny ten krupniczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pysznosci
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    przepyszna zupka...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Bardzo lubię krupnik, zwłaszcza z dużą ilością kaszy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pycha, uwielbiam takie zupy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !