Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jajeczne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
jajko ugotowane na twardo 7 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jajeczne

Gotowane jajka bardzo drobno siekamy. Dodajemy jajka surowe oraz przyprawy. Wyrabiamy ciasto i dodajemy bułkę tartą taką ilość, aby masa nie była zbyt „mokra” i łatwo się lepiła. Następnie formujemy kotlety i smażymy na rozgrzanym smalcu na kolor jasno brązowy. Można podawać z ziemniaczkami i ulubionymi grzybkami marynowanymi. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mirka-Ludomila 04.02.2013 08:52
lubię takie
ALAGOR 24.10.2012 10:44
pycha ;)
kasienka23 16.10.2011 20:00
takie proste a na pewno smaczne, sprobuje
edyta44 22.09.2011 18:52
pycha
Kopiko1983 05.08.2011 13:06
Uwielbiam je!!!
Faustyna 09.07.2011 12:45
Robię podobne:)
caroline1983 10.06.2011 20:38
Bardzo je lubie. Czasami do masy dodaje zeszklona cebulke lub posiekany koperek.
Anna169Hosz 31.05.2011 19:33
Dawno nie robiłam...a przecież bardzo smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak