Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet kurczaka faszerowany mozzarellą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna
mozzarella w kulkach opakowanie
Kurczak panier do drobiu Prymat
koperek
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Filet kurczaka faszerowany mozzarellą

Mięso umyć, osuszyć. Przekroić na 2 części, a w każdej wyciąć \'kieszonkę\". Ser osączyć z zalewy i ciasno upchać go w kurczaku. Spiąć wykałaczkami otwór. Obtaczać w mleku i panierce. Podsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju i dopiec w piekarniku (by w środku piersi nie były surowe) w 180 stopniach. po wyjęciu przekroić w mniejsze porcje i posypać koperkiem świeżym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 27.06.2011 13:30
smaczne
pawel6 31.05.2011 11:28
uwielbiam tak przyrządzonego kurczaka!
polly66 30.05.2011 21:04
panierka pikantna (formularz znów czegoś nie uznał;/)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak