Sposób przygotowania

Niby kolejna żadna filozofia, niby prawie,że \"ze sklepu\"...ale wzbogacony o małe dodatki smakowe;)
Galaretkę rozpuścić w ok.300-350 ml gorącej(ale nie wrzącej) wody i odstawić do wystygnięcia. Gotowy proszek sernikowy zmiksować z 2szklankami mleka, po czym dodać serki i wlać sok z połowy cytryny(zmiksować całość). Formę wyłożyć biszkoptami nasączonymi w mocnym naparze z kawy (ale delikatnie żeby nie były zbyt rozmiękczone). Masę wylać na biszkopty i schować do lodówki na ok pół h. Owoce umyć. Truskawki przekroić na pół a czereśnie wydrylować. Na masie układać owoce i zalać tężejącą już galaretką. Schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jadłam ostatnio u znajomych sernik zrobiony właśnie z takiego \"gotowca\" w proszku - nie smakował mi - lepiej kupić więcej zwykłego sera i zrobić samemu
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    oczywiście to moje, subiektywne zdanie - jeśli komuś smakuje to dobrze
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    powiem tak,kiedyś byle jak zmiksowałam i nie był perfekcyjny ale dokładnie wymieszany jest bardzo dobry. Z resztą zależy z jakiej firmy/ z jakimi dodatkami itp. co kto woli:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !