Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ragout drobiowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
cienka, nietłusta kiełbasa 10 dag
por duży /biała część/ 1 szt
śmietana gęsta 1/2 szklanki
Musztarda stołowa Prymat 2 łyżeczki
mąka 1 łyżka
bulion drobiowy 0,5 szklanki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżki
olej 3 łyżki
masło 1 łyżka
natka 0,5 pęczka
indyk 40 dag
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ragout drobiowe

Kiełbasę i pieczarki pokroić w plasterki. Grzyby odparować na suchej patelni, podsmażyć na maśle, przełożyć do rondla.Mięso pokroić na nieduże kawałki, oprószyć przyprawą do kurczaka i obsmażyć na oleju. Kiedy drób się zrumieni, dodać najpierw kiełbasę, po 2-3 minutach por i smażyć , mieszając, kilka minut. Nastepnie przelozyć do rondla z pieczarkami,wlać gorący bulion oraz mąkę rozprowadzona odrobina zimnej wody, zagotować i dusić 5 minut. Na koniec zaprawić śmietana /wymieszać z odrobina gorącego sosu/, zagotować, doprawić sola i pieprzem. Posypać natką. Podawać z ryżem ,grzankami z bułki lub kromkami białego pieczywa.
Dobra gorąca przekąska dla gości !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1512 22.04.2011 09:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak