Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cordon bleu z cielęciny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle cielęce 4 szt
szynka 4 plasterki
ser edamski 4 plasterki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
masło wg uznania
cytryna 1/2 szt
natka pietruszki wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cordon bleu z cielęciny

Cielęcinę opłucz, osusz. W każdym kotlecie natnij głęboką kieszeń, od środka oprósz solą i pieprzem. Do kieszeni w mięsie wetknij po plasterku szynki i sera. Zepnij wykałaczką. Kotlety panieruj najpierw w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie przełóż do brytfanki. Na każdym sznyclu połóż kawałek masła. Przykryj i na małym ogniu ogrzewaj jeszcze 5 min. Gotowe kotlety podawaj z cząstką cytryny, posypane posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 23.11.2013 09:23
super pyszne
Katarzyna59 04.07.2013 09:09
bardzo apetyczne
Róża1 22.05.2013 23:20
bardzo zdrowa potrawa , a ta cytryna dodaje ostatecznego smaku:-).Super!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak