Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cappuccino

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
śmietana 30% 200 ml
galaretka agrestowa 1 opakowanie
woda 1 szklanka
cappuccino 1 saszetka

Przepis i sposób przygotowania na: Cappuccino

Biszkopt:
8jaj, 1.5szklanki cukru, 1szklanka mąki tortowej, 1szklanka mąki ziemniaczanej, 1paczka kawy cappuccino, 2łyżeczki proszku do pieczenia.
z powyższych składników upiec biszkopt.
Śmietanę ubić na sztywno, wlać jedną galaretkę rozpuszczoną w szklance wody (tężejącą) i jedną saszetkę cappuccino.
Biszkopt przekroić na pół i obłożyć masą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 29.06.2011 14:01
uwielbiam takie ciasta
ela16 11.06.2011 12:07
lubię
Juleczka20 07.06.2011 09:01
super ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak