Sposób przygotowania

Schłodzone wcześniej ciasto francuskie rozwijamy i kładziemy na nim dżem jabłkowo-miętowy , oczywiście własnej roboty następnie dżem rozprowadzamy po całym cieście tak żeby wszędzie się on znalazł, kolejną czynnością jest posypanie migdałami dżemu, migdały muszą znaleźć się na całym cieście na porcji dżemu. Następnie ciasto zawijamy i lekko przygniatamy żeby dżem ładnie się ułożył w środku.
Smarujemy blachę margaryną Kasia a następnie pieczemy około 10-15min w temp 150sto. (do zarumienienia się).

Przepis na Dżemik jabłkowo-miętowy znajdziecie u mnie w przepisach.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Nie mam dżemu jabłkowo-miętowego ale wypróbuję z innym.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !