Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruskie pierogi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 65 dkg
jajko 1 szt
olej do smażenia
ziemniaki 60 dkg
twaróg 30 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
skwarki
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ruskie pierogi

Do przesianej mąki dodać jajko i wlewać po trochu ciepłej wody tak aby ciasto dobrze się zagniotło i było lśniące. Na posypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto i szklanką wycinać krążki. Posiekaną i zrumienioną cebulę wymieszać z serem białym i ugotowanymi ziemniakami. Całość zmielić przez maszynkę po czym doprawić solą i pieprzem. Farsz ułożyć na krążkach i zlepić. Pierogi gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia. Podawać ze skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 09.03.2013 14:15
świetne takie pierożki:)
Juleczka20 04.06.2011 08:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak