Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki w rosole

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
cebula 1/2 szt
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do potraw 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w rosole

Dopraw mięso sola i pieprzem, posiekaj drobno cebulkę, dodaj jajko i wyrób na gładką masę. Jeśli nie chce się lepić, dodaj trochę wody i ponownie wyrób. Zagotuj ok 1,5 l wody z jarzynką. Z mięsa lep małe kulki i kładź je na wrzątek. Przykryj i duś na wolnym ogniu mniej więcej przez 30 min. Jedz same kotleciki lub z rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak