Sposób przygotowania

Składniki na ciasto (o temperaturze pokojowej) zagnieść rękoma. Podzielić na dwie równe części, jedną część wsadzić do lodówki na godzinę. Drugą z części wyłożyć równo blachę (tak ok 24x32cm), ponakłówać widelcem. Podpiec ok. 10 minut w piekarniku.

Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce na największym oczku. Jeśli będą miały dużo soku, odcisnąć go w rękach lub przez ręcznik. Wymieszać jabłka z cynamonem. Można do nich dodać rodzynki jeśli ktoś lubi.
Podpieczone ciasto posypać bułką tartą i wyłożyć na nie jabłka z cynamonem. Wyjąć z lodówki drugą część ciasta i na tarce również zetrzeć bezpośrednio na wyłożone jabłka. Wsadzić ponownie do piekarnika na ok. 40-50 minut w temp. 180˚C.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !