Sposób przygotowania

1. Rozwiń ciasto i pokrój na kwadraty wielkości 8x8 cm. W każdym zrób 2 cm otworek. Z pozostałego ciasta możesz uformować jeszcze kolejne kwadraty z dziurka.
2. Ułóż po dwa kwadraty jeden na drugim. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, przełóż na blachę wyłożoną pergaminem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 12 min. w temp. 200 stopni, aż ciasto nabierze złotego koloru.
3. Przygotuj budyń wg przepisu na opakowaniu, wykorzystując jednak 1/2 mleka. Zanim zastygnie wymieszaj go z cukrem i odstaw. Ubij śmietanę na sztywno i wymieszaj z budyniem. Napełnij otwory w ciastkach. Odstaw do ostygnięcia. Ozdób połówkami truskawek i cukrem pudrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !