Sposób przygotowania

Ogórki obrać przekroić wzdłuż na 4 części i wydrążyć miąższ.Przełożyć do miski i posypać solą.Odstawić na kilka minut.Marchewką obrać i pokroić w plastry.Ogórki odsączyć,przełożyć do słoików.Do każdego słoika włożyć 1 ząbek czosnku i plasterki marchewki.Wodę zagotować z octem, przyprawą do marynat i gożdżikami .Gorącą zalewą zalać ogórki,zakręcić i pasteryzować ok.20 minut .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetne takie pikle;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    fajny przepis:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    nie dodawałam nigdy gożdzików do pikli,ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    z goździkiem nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    super do drugiego dania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !