Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikle ogórkowe z gożdżikami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 1,5 kg
sól 4 łyżki
ocet 1,5 szkl
woda 4 szkl
cukier 3 łyżki
czosnek 4 ząbki
marchewka 1 szt
przyprawa do marynat 1 opakowanie
Goździki całe Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikle ogórkowe z gożdżikami

Ogórki obrać przekroić wzdłuż na 4 części i wydrążyć miąższ.Przełożyć do miski i posypać solą.Odstawić na kilka minut.Marchewką obrać i pokroić w plastry.Ogórki odsączyć,przełożyć do słoików.Do każdego słoika włożyć 1 ząbek czosnku i plasterki marchewki.Wodę zagotować z octem, przyprawą do marynat i gożdżikami .Gorącą zalewą zalać ogórki,zakręcić i pasteryzować ok.20 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 07.02.2014 08:26
super do drugiego dania
kuklik 01.12.2013 21:47
z goździkiem nie jadłam
Krystyna32 21.08.2012 01:12
super
Wafelek2601 16.01.2012 08:31
super
alaaa 19.11.2011 19:19
nie dodawałam nigdy gożdzików do pikli,ciekawe
ben-ka 27.10.2011 21:47
fajny przepis:)
smakoszek 24.10.2011 20:21
bardzo smaczne
Justa32 03.08.2011 14:54
smaczne
MAR3STA 11.07.2011 22:50
świetne takie pikle;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak