Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik truskawkowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 4
mąka 1 szklanka
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
Krem:
żółtko jajek 4
cukier puder 1/2 szklanki
margaryna Kasia 1
DODATKOWO:
truskawki 0,5 kg
galaretki truskawkowe 3

Przepis i sposób przygotowania na: torcik truskawkowy

Biszkopt: bialka ubijamy na sztywna piane z cukrem, nastepnie dodajemy na zmiane po trochu maki (wymieszanej z proszkiem do pieczenia) i zoltek, ciagle ubijajac. Gdy powstania nam gladka masa, przelewamy do tortownicy i pieczemy 25 min w 180 stopniach.

Krem: zoltka ucieramy z cukrem do bailosci, nastepnie dodajemy kawalkami margaryne i ucieramy na krem.

Biszkopt przekrawamy i smarujemy kremem, na wierzchu ukladamy truskawkami i zalewamy galaretkami rozp. w 1 litrze wody tezejace.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 28.06.2012 07:33
super
IlonaAlbertos 26.06.2012 22:28
Wygląda bardzo apetycznie
Agnieszka/picola 04.11.2011 22:18
super
Barbara/zuza22_85 09.09.2011 20:58
pycha
Agnik 18.07.2011 13:39
cudo
Margo1 05.06.2011 13:14
a jaki zgrabny
Kate131 01.06.2011 13:59
super
jolita 01.06.2011 09:03
mnaim
Agnieszka_B 31.05.2011 12:09
I pewnie przepyszny!
Mati13 31.05.2011 11:49
piękny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak