Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowa babka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

banan 1 szt
sok cytrnowy 1 łyżka
jajko 4 szt
cukier 25 dag
sok bananowy 200 ml
olej 200 ml
orzechy laskowe 10 dag
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
mąka 30 dag
proszek do pieczenia 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowa babka

1. Banan obierz ze skórki, rozgnieć widelcem i skrop sokiem z cytryny, wymieszaj.
2. Jajka ubij z cukrem na kremową, puszysta masę. Dodaj olej i sok bananowy, wymieszaj.
3. Do masy bananowej dodaj mielone orzechy i imbir.
4. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodaj do pozostałych składników, wymieszaj.
5. Formę z kominem do pieczenia posmaruj masłem i wysyp tartą bułką. Napełnij przygotowanym ciastem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 45-50 min w temp 200 stopni. Ostudź, wyjmij z formy. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 15.01.2013 08:03
pycha
Jodaj 02.10.2012 15:10
pyszna ta babeczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak