Sposób przygotowania

1. Banan obierz ze skórki, rozgnieć widelcem i skrop sokiem z cytryny, wymieszaj.
2. Jajka ubij z cukrem na kremową, puszysta masę. Dodaj olej i sok bananowy, wymieszaj.
3. Do masy bananowej dodaj mielone orzechy i imbir.
4. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodaj do pozostałych składników, wymieszaj.
5. Formę z kominem do pieczenia posmaruj masłem i wysyp tartą bułką. Napełnij przygotowanym ciastem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 45-50 min w temp 200 stopni. Ostudź, wyjmij z formy. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszna ta babeczka :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !