Sposób przygotowania

Karasie sprawiamy i kroimy na 2 części (przednią i tylną z płetwą ogonową). Jeśli ryba jest duża możemy pokroić na 3 części, a dodatkowo środkowy dzwonek przekroić jeszcze wzdłuż po połowie, aby dokładniej się usmażyło. Następnie rybę obficie solimy, a od wewnętrznej strony (tej nie pokrytej skórą) posypujemy curry. Przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia kawałki ryby obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju pod przykryciem na złotawo-pomarańczowy kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo podoba mi się ten pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    rewelacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    rewelacja!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy pomysł na karpia
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    karasia, ale karp też może być :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Fajne karasie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    pyszna taka rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ciekawe smaki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    smaczna rybka.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    gdzie my takiego karasia złowimy ?
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    o fajny przepis na rybke
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    smacznie wygląda;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !