Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karaś smażony w curry

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karaś 2 sztuki
curry
sól do smaku
olej do smażenia
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Karaś smażony w curry

Karasie sprawiamy i kroimy na 2 części (przednią i tylną z płetwą ogonową). Jeśli ryba jest duża możemy pokroić na 3 części, a dodatkowo środkowy dzwonek przekroić jeszcze wzdłuż po połowie, aby dokładniej się usmażyło. Następnie rybę obficie solimy, a od wewnętrznej strony (tej nie pokrytej skórą) posypujemy curry. Przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia kawałki ryby obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju pod przykryciem na złotawo-pomarańczowy kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 27.03.2013 17:35
smacznie wygląda;)
ewelinapac 06.03.2013 22:25
o fajny przepis na rybke
IZABELA29 14.10.2012 14:04
gdzie my takiego karasia złowimy ?
ben-ka 14.10.2012 09:58
smaczna rybka.
Grażyna13 10.03.2012 14:05
Ciekawe smaki :)
edyta44 24.01.2012 17:59
smaczne
kasienka23 19.01.2012 16:36
pyszna taka rybka
BernadettaP 28.12.2011 07:17
Fajne karasie :)
pacpaw 21.10.2011 20:37
karasia, ale karp też może być :o)
Zoso 21.10.2011 20:03
ciekawy pomysł na karpia
eli82 15.10.2011 18:00
rewelacja!
eli82 15.10.2011 18:00
rewelacja!
RenataZ-et 09.09.2011 19:36
bardzo podoba mi się ten pomysł
Seba 17.08.2011 00:12
smaczne
Wafelek2601 18.07.2011 10:27
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak