Sposób przygotowania

1. Z maki, masła i jajka szybko zagnieść kruche ciasto. Uformuj kulę, owiń w folię spożywcza i włóż do lodówki na pół godziny.
2. Następnie rozwałkuj ciasto na grubość pół cm i wytnij z niego 8 okrągłych placków. Wylep nimi foremki. Nakłuj widelcem ciasto. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 20 min w temp 180 stopni. Wyjmij, ostudź.
3. Brzoskwinie obierz ze skórki, miąższ pokrój w cienkie plasterki.
4. Kremówkę ubij na sztywno, dodając sok i otartą skórkę z limonek. Kremem napełnij zimne talarki, ułóż w każdej po kilka kawałków brzoskwini i udekoruj plasterkiem limonki oraz listkiem mięty. Posyp obficie cukrem pudrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !