Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tartaletki z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
masło 12,5 dag
jajko 1 szt
śmietana kremówka 20 dag
limonki 3 szt
cukier puder do dekoracji
cukier 3 łyżki
mięta 2 gałązki
brzoskwinie w puszce 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tartaletki z brzoskwiniami

1. Z maki, masła i jajka szybko zagnieść kruche ciasto. Uformuj kulę, owiń w folię spożywcza i włóż do lodówki na pół godziny.
2. Następnie rozwałkuj ciasto na grubość pół cm i wytnij z niego 8 okrągłych placków. Wylep nimi foremki. Nakłuj widelcem ciasto. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 20 min w temp 180 stopni. Wyjmij, ostudź.
3. Brzoskwinie obierz ze skórki, miąższ pokrój w cienkie plasterki.
4. Kremówkę ubij na sztywno, dodając sok i otartą skórkę z limonek. Kremem napełnij zimne talarki, ułóż w każdej po kilka kawałków brzoskwini i udekoruj plasterkiem limonki oraz listkiem mięty. Posyp obficie cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 16.12.2013 11:03
apetyczne !!!
Marta1986 31.01.2012 13:11
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak