Sposób przygotowania

Z mięsa usunąć kości starając się nie uszkodzić mięsa,następnie rozbić tłuczkiem i posypać przyprawą do drobiu.Pomidory osączyć z zalewy,ser pociąć w słupki i delikatnie umieścić w środku pomidora,posypać bazylią .Nafaszerowany pomidor umieścić na środku rozbitego mięsa(mięso ma być skórą do dołu)i zwinąć w paczuszkę ,naciągając skórkę okręcić nią całe mięso,spiąć wykałaczką .
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim mięso .Podsmażone przełożyć do garnka ,zalać sosem i dusić na małym ogniu około 30 min.
Sos:
Pomidory które nam zostały,pokroić w kostkę ,dodać do zalewy ,dolać 1 szklankę przecieru pomidorowego ,dodać cebulę pokrojoną w piórka,czosnek w kosteczkę ,pieprz kolorowy,bazylię i jarzynkę .Dusić wszystko z mięsem na koniec ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
Podawać z ryżem .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    na sam widok robię się głodna:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Pomidorami jeszcze nie nadziewałam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    świetny przepis i pyszne zdjęcie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !