Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz poleszucki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 85dag
sok z kwaszonej kapusty 2szkl
cebule 2
mąka 2łyzki
kminek 1\\2łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz poleszucki

Grzyby namoczyć na noc,następnie ugotować w tej samej wodzie.Mięso pokroić na niewielkie kawałki,włożyć do rondla i zalać sokiem z kapusty ,rozcieńczonym 2szklankami wody.Rondel przykryć i dusić mięso aż będzie miekkie około 2godz.Ugotowane i starannie wypłukane grzyby pokroić w paski i ułożyć na mięsie .Mąkę rozmieszać z małą ilością wody,cebulę drobno posiekać,dodać do rondla ,oprószyć pieprzem,dosolić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak