Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z nektarynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa marcepanowa 15 dag
śmietana kremówka 5 łyżek
migdały mielone 5 dag
nektarynki 8 szt
płatki migdałowe 1 łyżka
cukier puder do dekoracji
ciasto francuskie 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z nektarynkami

1. Płaty ciasta francuskiego rozłóż na stolnicy, pozostaw, aby rozmarzły. Następnie ułóż jeden na drugim i rozwałkuj na prostokąt o wielkości blachy do pieczenia. Przełóż na opłukaną zimną woda blachę.
2. Marcepan zmiksuj ze śmietanka kremówką na miękką masę. Przełóż na ciasto, pozostawiając wolny brzeg ok. 2 cm szerokości. Wyrównaj powierzchnię, posyp mielonymi migdałami.
3. Na wierzchu ciasta rozłóż plasterki nektarynek. Posyp płatkami migdałowymi. Piecz 20 min w temp. 200 stopni.
4. Po przestudzeniu posyp cukrem pudrem. Ostrym nożem pokrój na kwadraty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.07.2013 22:03
Musi być super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak