Sposób przygotowania

1. Płaty ciasta francuskiego rozłóż na stolnicy, pozostaw, aby rozmarzły. Następnie ułóż jeden na drugim i rozwałkuj na prostokąt o wielkości blachy do pieczenia. Przełóż na opłukaną zimną woda blachę.
2. Marcepan zmiksuj ze śmietanka kremówką na miękką masę. Przełóż na ciasto, pozostawiając wolny brzeg ok. 2 cm szerokości. Wyrównaj powierzchnię, posyp mielonymi migdałami.
3. Na wierzchu ciasta rozłóż plasterki nektarynek. Posyp płatkami migdałowymi. Piecz 20 min w temp. 200 stopni.
4. Po przestudzeniu posyp cukrem pudrem. Ostrym nożem pokrój na kwadraty.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi być super.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !