Sposób przygotowania

Zagotować 2 razy tyle wody, ile mamy kaszy. Dodać soli, wlać tłuszcz, który uprzednio wytapiamy ze zrumienioną cebulą. Kaszę opłukać, wsypać na wrzątek, gotować na dużym gazie. Gdy woda wsiąknie w kaszę, zamieszać, nakryć i podpiec w piekarniku. Liście kapusty ugotować w odkrytym naczyniu i odcedzić. Na każdy liść nakładać porcję wypieczonej kaszy, doprawionej solą i pieprzem do smaku. Liście zawinąć i zagiąć do środka z obu stron. Gołąbki ułożyć ciasno w wysmarowanym tłuszczem rondlu, zalać śmietaną i zagrzać w gorącym piekarniku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    na pewno super smakują
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !