Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zawijane filety z soli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z Soli 8 szt.
szparagi 16 szt.
szpinak 8 liści
Czosnek suszony Prymat
sok z cytryny
masło 3 łyżki
cukier
sól
mąka 2 łyżki
mleko 1 szklanka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
Kurkuma mielona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zawijane filety z soli

Ugotuj szparagi. Szpinak włóż do wody z dodatkiem czosnku, pieprzu i szczypty cukru na ok. 20 sekund. Następnie osącz i lekko przestudź.
Filety skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Na każdym filecie ułóż liść szpinaku i 2 szparagi. Całość zwiń i zepnij wykałaczką. Roladki ułóż w formie żaroodpornej wysmarowanej tłuszczem.
Sos: Masło stop w rondelku, oprósz mąką, zasmaż, nie rumieniąc. Stale mieszając, aby nie powstały grudki, dolewaj małe porcje mleka. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Dopraw go gałką muszkatołową, solą, sokiem z cytryny in pieprzem. Roladki polej sosem, lekko oprósz kurkumą i piecz 20 minut w piekarniku (160 stopni).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.06.2011 00:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak