Sposób przygotowania

Ugotuj szparagi. Szpinak włóż do wody z dodatkiem czosnku, pieprzu i szczypty cukru na ok. 20 sekund. Następnie osącz i lekko przestudź.
Filety skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Na każdym filecie ułóż liść szpinaku i 2 szparagi. Całość zwiń i zepnij wykałaczką. Roladki ułóż w formie żaroodpornej wysmarowanej tłuszczem.
Sos: Masło stop w rondelku, oprósz mąką, zasmaż, nie rumieniąc. Stale mieszając, aby nie powstały grudki, dolewaj małe porcje mleka. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Dopraw go gałką muszkatołową, solą, sokiem z cytryny in pieprzem. Roladki polej sosem, lekko oprósz kurkumą i piecz 20 minut w piekarniku (160 stopni).

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !