Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z kisielem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
margaryna 1 kostka
żółtko jajek 5 szt
proszek do pieczenia
jabłka 1 kg
cukier kryształ 3-4 łyżki
cynamon 1/2 łyżeczki
białko 5 szt
cukier kryształ 1 szklanka
kisiel truskawkowy 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z kisielem

Posiekać nożem margarynę z mąką, dodać żółtka i proszek do pieczenia, zagnieść ciasto. MASA JABŁKOWA;jabłka obrać i zetrzeć na tarce ogrubych oczkach. Dodać cukier i cynamon, wymieszać. PIANA; białka ubić z cukrem i dodać suchy kisiel. Na blaszkę wyłożyć jedną część ciasta, rozłożyć masę jabłkową, na jabłka ubitą pianę z kisielem, na wierzch zetrzeć na tarce ogrubych oczkach drugą część ciasta. Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 09.11.2011 09:41
pycha
romanrafal
romanrafal 03.06.2011 18:05
świetny
joanna77 31.05.2011 14:31
uwielbiam wszystko co jest z jabłkami
romanrafal
romanrafal 31.05.2011 04:50
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak