Sposób przygotowania

Posiekać nożem margarynę z mąką, dodać żółtka i proszek do pieczenia, zagnieść ciasto. MASA JABŁKOWA;jabłka obrać i zetrzeć na tarce ogrubych oczkach. Dodać cukier i cynamon, wymieszać. PIANA; białka ubić z cukrem i dodać suchy kisiel. Na blaszkę wyłożyć jedną część ciasta, rozłożyć masę jabłkową, na jabłka ubitą pianę z kisielem, na wierzch zetrzeć na tarce ogrubych oczkach drugą część ciasta. Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    uwielbiam wszystko co jest z jabłkami
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !