Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z sandacza w sosie truskawkowo - limonkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sandacz 400 g
śmietana 100 ml
truskawka 100 g
limonka 50 ml
cukier puder 50 g
sól do smaku
czuszka posiekana 2 g
oliwa 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z sandacza w sosie truskawkowo - limonkowym

Filet z sandacza bez skóry dzielimy na dwie części, posypujemy solą i odstawiamy do lodówki na 2 h. W małego rondelka wlewamy śmietanę, sok z limonki, pokrojone na ćwiartki truskawki,cukier puder. Gotujemy aż cały sos zmniejszy swoją objętość o połowę i zgęstnieje. Filet z sandacza wkładamy do rozgrzanego piekarnika do temp. 180 C i pieczemy ok. 10 min. Upieczony filet z sandacza polewamy gorącym sosem. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak