Sposób przygotowania

Szparagi umyj, obierz, ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżeczki cukru oraz soku z cytryny. Po ugotowaniu schłódź je dokładnie w zimnej wodzie.
Sznycelki z indyka lekko i ostrożnie rozbij, oprósz je delikatnie solą i pieprzem. Odłóż na kilka minut.
Po kilku minutach na każdym rozbitym sznyclu układaj po 2-3 przycięte szparagi. Pozwijaj je w roladki i zepnij wykałaczkami, aby się nie rozwijały.
Roladki smaż na rozgrzanym tłuszczu po kilka minut z każdej strony, aż lekko się zezłocą.
Roladki ze szparagami serwuj z gotowanymi ziemniakami i brokułami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To bardzo pomysłowe i smaczne danie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !