Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 5 łyżek
masło do smażenia
woda letnia 2 litry
ziemniaki ugotowane 4 sztuki
marchewka gotowana 4 sztuki
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat 2-3 łyżeczki
kostka rosołowa 2 sztuki
sok z cytryny 1 sztuka
cebula 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa

Cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Oprószyć mąką cały czas mieszając. zalać wodą, zagotować. W oddzielnym garnku ugotować ziemniaki i marchewkę, jak się ugotują rozmiażdżyć widelcem, dodać do cebuli. dodać kostkę rosołową, sok z 1 cytryny, pieprz, sól, paprykę ostrą tak by zupa była pikantna. udekorować listkiem bazylii

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak