Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bycze pczy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 12 dag
smalec 12 dag
cukier puder 12 dag
mąka pszenna 36 dag
żółtko jajek 3 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
marmolada
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: Bycze pczy

Z masła, smalcu, cukru, mąki, proszku do pieczenia, żółtek wyrobić ciasto na jednolitą masę. Formować małe kuleczki. W każdej kuleczce zrobić dołek, do dołków włożyć trochę twardej marmolady i migdał. Ułożyć na blaszce i upiec na złoty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 31.05.2011 14:29
fajna nazwa
romanrafal
romanrafal 31.05.2011 04:52
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak