Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort czekoladowo-czekoladowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 20 dag
cukier puder 20 dag
kakao 4 dag
jaja 6 sztuk
Krem:
masło 25 dag
cukier puder 15 dag
jaja 3 sztuki
kakao 3 dag
spirytus 1 łyżka
Syrop:
woda 1 szklanka
cukier 1/2 szklanka
spirytus 1 łyżka
sok z cytryny 1/2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowo-czekoladowy

Jaja z cukrem ubijamy na parze. Ubijając studzimy. Dodajemy do nich mąkę, kakao i delikatnie mieszamy. Masę przelewamy do tortownicy i pieczemy.
Krem: Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajka, kakao i spirytus. Zimny biszkopt dzielimy na 3 częsci - nasączamy syropem i przekładamy go powstałym kremem. Wierzch i boki smarujemy kremem i dekorujemy. Schładzmay w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 12.04.2013 10:34
smakowicie wygląda
rjustysia 20.03.2013 20:47
Ciasto ze zdjęcia bardzo kusi ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak