Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik waniliowy

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

3 galaeretki najlepiej różnokolorowe
serki homogenizowane 3
kremówka 2 szklanki
cukier puder 5 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
ananas z puszki 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sernik waniliowy

Galaretki przygotować rozpuszczając każdą w 1,5 szklanki wrzątku w osobnej miseczce i pozostawić aby stężała. Żelatynę namoczyć a kiedy spęczniej rozpuścić podgrzewając. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami . kremówkę ubić z cukrem pudrem można dodać jeszcze cukier waniliowy. A potem dokładnie wymieszać z serkiem i żelatyną. Ananasy pokroić w kawałki. Stężałe galaretki w kostkę. Delikatnie wymieszać z masą serową. Dołożyć owoce mogą to być nawet sezonowe np. truskawki. Powstałą masę wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki na parę godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 17.08.2010 11:22
uwielbiam serniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak