Sposób przygotowania

Galaretki przygotować rozpuszczając każdą w 1,5 szklanki wrzątku w osobnej miseczce i pozostawić aby stężała. Żelatynę namoczyć a kiedy spęczniej rozpuścić podgrzewając. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami . kremówkę ubić z cukrem pudrem można dodać jeszcze cukier waniliowy. A potem dokładnie wymieszać z serkiem i żelatyną. Ananasy pokroić w kawałki. Stężałe galaretki w kostkę. Delikatnie wymieszać z masą serową. Dołożyć owoce mogą to być nawet sezonowe np. truskawki. Powstałą masę wylać na biszkopty. Wstawić do lodówki na parę godzin.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    uwielbiam serniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !