Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier pomarańczowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CUKIER W KOSTKACH 25 dag
pomarańcz 1 sztuka
woda 1/4 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier pomarańczowy

Pomarańcz sparzamy, osuszamy. KOstki cukru ocieramy o pomarańczę i zalewamy wodą. Mieszając zagotowujemy gęsty syrop. Zdejmujemy z ognia i ucierając wlewamy sok z pomarańczy. Gładkim lukrem polewamy ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak