Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nugat II

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 40 dag
miód 15 dag
orzechy włoskie 15 dag
migdały 15 dag
woda 1 1/2 szklanka
białko 3 sztuki
wafle

Przepis i sposób przygotowania na: Nugat II

Cukier zalewamy wodą i gotujemy aż syrop zgęstnieje. Dodajemy miód i zagotowujemy. Ubijamy pianę z białek i stopniowo dodajemy syrop. Masę stawiamy na niewielki ogień i mieszamy do czasu aż masa zbieleje. Zdejmujemy z ognia. Kiedy przestygnie dodajemy posiekane orzechy, migdały. Masę przelewamy na andrut, pzrekłądamy drugim waflem i masą zlepiamy boki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak