Sposób przygotowania

Ciastka pokruszyć, dodać do nich stopione masło, wymieszać. Okrągłą blaszkę wyłożyć folią aluminiową. Na spód położyć masę z ciastek i masła, ugnieść, wstawić do lodówki. Czekoladę rozpuścić z 2 łyżkami śmietany, ostudzić. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Śmietanę ubić. Twaróg wymieszać z cukrem pudrem. Dodać do niego śmietanę, wymieszać. Do twarogowej masy wlać powoli ciepłą (nie gorącą) żelatynę, wymieszać. Wyłożyć na spód z ciastek i masła. Na wierzch polać roztopioną czekoladę, zrobić ozdobne esy-floresy. Schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ziabela

    o wlasnie takie by zjadla
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    bardzo lubię :)
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Doskonałe ciasto. Poproszę kawałeczek.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !