Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
olej 1/3 szklanki
sól 1/2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżeczki
przyprawa na grilla 2 łyżeczki
cebula 1,5 sztuki
pieczarki 4-5 dużych sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z pieczarkami

Mięso pokroić w średnią kostkę. Olej wymieszać z przyprawami, solą i wyciśniętym czosnkiem. Marynatą zalać mięso, wymieszać i odstawić na ok.12 godzin do lodówki. Pieczarki przekroić na 4 części, cebulę pokroić w grube piórka. Nadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian mięso, cebulę i pieczarkę. Kłaść na grill.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 02.04.2013 23:20
W sezonie grillowym wypróbuję.
ilka_86 06.06.2012 21:01
pyszności
octo 25.10.2011 23:15
ja jeszcze dodaje paprykę:)
Weronika_eM 30.05.2011 21:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak