Sposób przygotowania

Z przesianej mąki,jajka,soli i letniej wody zagnieść ciasto na pierogi.Rozwałkować i wykrawać szklanką krążki.Na każdy nałożyć łyżkę jagód,zlepić dobrze brzegi,żeby nie rozkleiły się podczas gotowania.W szerokim rondlu zagotować wodę z dodatkiem soli i wrzucać pierogi partiami.Podawać z cukrem lub z gęstą śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    sezon jagodowy tuż,tuż,będą i pierogi
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    chętnie jem ale by zrobić to nie
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    uwielbiam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jaki sliczne pierożki, pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Uwielbiam :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Karolciaf1990

    uwielbiam takie!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Karolciaf1990

    uwielbiam takie!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    klasyka! pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Dawno nie jadłam takich :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !