Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany z grilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brązowy cukier 8 łyżeczek
masło 4 łyżeczki
banan 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Banany z grilla

Bananów nie obierać. Naciąć im skórkę z jednej strony wzdłuż, lekko rozchylić. Posmarować w środku masłem. Do każdego banana wsypać po 2 łyżeczki cukru. Kłaść na grilla nacięciem do góry. Grillować, aż banany będą miękkie. Zdjąć na talerz, uważając, żeby nie rozlać soku ze skórki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 21.05.2013 13:52
nie jadlam jeszcze takich bananow, ale w tym sezonie wyprobuje!
EmciaPichci 29.03.2013 21:17
bardzo smaczne :)
Sroczka 13.01.2013 23:20
Dla mnie nowość. Muszę w sezonie takie przygotować.
octo 20.03.2012 16:37
o prosze nigdy czegos takiego nie jadlam
eli82 09.01.2012 16:22
mniam
Izabela/bella81 10.12.2011 09:39
fajne
Wafelek2601 23.09.2011 00:19
a to ciekawe, muszę takie zrobić
agnieszka189 31.08.2011 12:32
muszę wypróbować
Weronika_eM 14.06.2011 20:49
pyszne
halinka1011 30.05.2011 11:13
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak