Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Marcepan pokroić na małe kawałeczki i wyrobić z cukrem aż masa będzie dobrze połaczona i gładka. Masło utrzeć dodając po jednym jajku. Cały czas ucierając dodać ekstrakt, następnie marcepan. Dosypać mąkę i skókę z cytryny. ciasto powinno być dobrze napowietrzone i gładkie. Przełozyć do keksówki i piec około 40 minut w temp 175 C. Po upieczeniu odstawić na 10 minut i jeszcze ciepłe polać lukrem.
Lukier:
Utrzeć cukier puder z sokiem z cytryny
Smacznego!!!!

--> ciasto jest bardzo delikatne więc nalezy uważać wyjmując je z blaszki

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychota
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    aż szkoda, że nie ma zdjęcia, gdyż brzmi rewelacyjnie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !