Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb z miodem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 300 g
mąka razowa 100 g
mąka gryczana 100 g
mak 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
miód 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
drożdże 1 opakowanie
woda 300 (ciepła, przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z miodem

Do ciepłej wody dodać oliwę i miód, dokładnie wymieszać. W dużej misce połączyć suche składniki (1 łyżka maku). Mieszając wlewać wodę, wyrabiać przez ok 5 minut. Jeżeli ciasto przykleja się do ręki podsypać ja mąką pszenną. Przełożyć do natłuszczonej formy keksowej, przykryć ściereczką i odstawić na 1 godz w ciepłe miejsce. Rozgrzać piekarnik do 190 st C. Wyrośnięte ciasto naciąć w kilku miejscach, skropić wodą, posypać resztą maku i piec 35 minut, zostawić przez godzinę w piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 19.08.2010 00:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak